Tag Archives: 上海夜生活UKT

The Concrete Cut / Pitsou Kedem Architects

first_img 2014 “COPY” The Concrete Cut / Pitsou Kedem ArchitectsSave this projectSaveThe Concrete Cut / Pitsou Kedem Architects “COPY” CopyHouses•Ramat Gan, Israel Houses Save this picture!© Amit Geron+ 62 Share 2014 Year:  photographs:  Amit GeronPhotographs:  Amit Geron Lighting:Orly Avron AlkabesStyling For Photographs:Eti BuskilaDesign Team:Pitsou Kedem, Noa GromanArchitect In Charge:Noa GromanCity:Ramat GanCountry:IsraelMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Amit GeronText description provided by the architects. The creation of a line, this birth of the visual act, has been a meeting point throughout history of art, science and technology­ from the dawn of writing to the abstractness of cave drawings and the penning of mathematical formulas ­ all of them make use of graphics to express a novel idea. A line on a dark background­ short or long, thin or thick ­ sometimes­ expresses orientation or movement, at times convergence or divergence, pain and freedom, connection or physical repulsion. It is one of the most fascinating of its properties ­ that the very border, which a line draws also permanently breaks worlds in two. A single lines simultaneously divides and connects separate worlds­ each one onto himself. Save this picture!© Amit GeronViewed from the front it looks like a monolithic operation of materials with a deep, monochromatic range of colors. Three rectangular prisms, lain upon one another, into a peaceful composition, stable and subdued, appearing as heavy masses. Save this picture!© Amit GeronA second, discerning glance reveals a dramatic encounter of materials taken from two separate worlds ­ poured, massive concrete and glass panels, creating a semitransparent wall with a decisive line running through it. Save this picture!© Amit GeronThe variations of opaque glass yields a colossal appearance of yet more concreteness unifying the building’s construction­ yet still natural. The glass acts to embrace the light ­ allowing it to pour in, controlling its every move. Thus a screen of light is rendered in the most literal way­ a receptive canvas of variation, deep and dynamic, adapting to those who pass through its rays of light. Save this picture!© Amit GeronWithin the remaining glass of the structure­ the line returns with the force of a quill­ emphasizing the movements of the eastern facade, painting an exposed, clear slice withing the southern facade in which the utilization of transparent windows has been executed. Thus while the front facade is an abstract creation conceptually assuring the blending of identity and function, the rear facade graphically expresses three­dimensionality, the probing of depth and the feeling of brightness and freedom. Save this picture!© Amit GeronA glance at the side facades explains the process of exposure and illumination beginning at the opaque facade facing the road and leading to the facades facing the yard and pool. A gradient of inter­changing levels of transparency between characteristically different facades made of the same foundation stones. Save this picture!© Amit GeronThe entrance to the home occurs on the western side at the patio garden starting from the basement leading to the living rooms, accompanying visitors by degrees from the outer to the inner worlds. Save this picture!Floor PlanThe living rooms are double in size and face the southern gardens visible from a library entrance on the same level as the private rooms. Two staircases lead to the living areas, one descending to the children’s area and another ascending to two additional levels­ one containing the children’s living rooms and another with the parents rooms.  Save this picture!© Amit GeronTwo yards run along the children’s quarters, one is a patio ascending to the entrance and the other runs along the eastern side providing light, air, and an abundance of privacy. The function of the floor­ corners for sitting, a private yard, and personal gym­ attest to the private world of children. Save this picture!© Amit GeronThe design of the space and their dispersal upon four planes creates in each one a sense of maximal privacy and although none is entirely exposed each of them comfortably access the exterior. Thus a structure of concrete and glass of various transparencies is created, the materials stray between one another as the visitor strays between the structure itself. Save this picture!© Amit GeronProject gallerySee allShow lessFairyland Guorui / UNStudioSelected ProjectsFamily Box Qingdao / CrossboundariesSelected Projects Share ArchDaily Area:  500 m² Area:  500 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773876/a-concrete-cut-pitsou-kedem-architects Clipboard Architects: Pitsou Kedem Architects Area Area of this architecture project Year:  The Concrete Cut / Pitsou Kedem Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773876/a-concrete-cut-pitsou-kedem-architects Clipboard Photographs Projects Israel CopyAbout this officePitsou Kedem ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRamat GanRamat-GanIsraelPublished on September 18, 2015Cite: “The Concrete Cut / Pitsou Kedem Architects” 18 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?The Concrete Cut / Pitsou Ke混凝土削减 / Pitsou Kedem Architectsdem Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more