Tag Archives: 上海夜生活FMC

O6A LOT Housing / SAM architecture + Querkraft

first_imgArchDaily Area:  9554 m² Year Completion year of this architecture project Construction Management: 2019 “COPY” Design Team:Querkraft + sam architectureClients:City of Paris + I3FEngineering:GEC + RFR élémentsCity:ParisCountry:FranceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Schnepp RenouRecommended ProductsPartitionsLinvisibileLinvisibile Altopiano Sliding Door System | MareaGlassLibartLeanTo Retractable StructuresWoodTechnowoodPergola SystemsWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. The urban regeneration zone of Clichy-Batignolles covers over 133 acres of land (54 hectares). Located in the 17th Parisian precinct, it is one of the most ambitious urban projects currently led by the city.Save this picture!© Schnepp RenouThe site bears the historical signs of transportation and logistics activities, facilitated by the train lines leading to Saint Lazare train station and the close beltway. Therefore, the stakes of the project can be summarized by the single idea of designing a dense built environment for this neighborhood. Hence creating the possibility to include this isolated railway site into a very much needed urban continuity.Save this picture!© Schnepp RenouThe area is constructed around the Martin Luther King parc, crossing its whole length and leading to the symbolic Paris Courthouse, overlooking the northern part of the site.Save this picture!© Schnepp RenouSave this picture!Ground floor & 4th floor plan (housing)Save this picture!© Schnepp RenouIn this urban operation, the 6A parcel plays an essential role, located between the urbanized road Mstislav Rostropovitch to the West and the park to the East. The question of porosities and views created between the two spaces is vital to the project definition. The final volumetric design is the direct result of the rational understanding of the programmatical and site’s constraints.Save this picture!© Schnepp RenouThe main goal for the project is to obtain as much space and sun as possible for the outdoor playgrounds of the school and daycare center. The choice has hence been made to densify the housing areas and to exploit the legal possibilities of the site: grouping apartments into two buildings going up to 50 meters high. These two towers are on the North to South diagonal of the site, allowing a maximum amount of sun for both playgrounds. At noon, the shadow from the tower will only cover the roof of the kindergarten.Save this picture!Perspective sectionThe choice has been made for noble structural materials, avoiding the need for a decorative layer. From the savings obtained by removing inside decoration, the structure can appear in the most noble way as possible. The beauty of materials is naturally enhanced, and their function can easily be recognized. The technical components are left visible in order to show how the building is made. For example, the choice to showcase raw concrete walls is a way to draw attention to their structural impact for the building.Save this picture!© Schnepp RenouThe main concept at work here is to aim for truth in construction. Showcasing the simplicity and transparency of the structure and technical elements of the building. The same idea is at work when it comes to the wooden structure of the kindergarten and the school.Save this picture!© Schnepp RenouSave this picture!© Schnepp RenouBoth the school and the kindergarten were conceived with a common goal for the team: create as much use value as possible for spaces that could have been overlooked as secondary.Save this picture!© Schnepp RenouA corridor can become an extra room, the antechamber of a classroom during small group activities for example. We aim to offer as much use as we can for one space, so that every room can enjoy multiple functions. This architecture aims to be adaptive and flexible on the long term.Save this picture!© Schnepp RenouProject gallerySee allShow lessPalma Hideaway House / Mariana de DelásSelected ProjectsCambará Container House / Saymon Dall Alba Arquiteto + Mégui Dal Bó ArquitetaSelected ProjectsProject locationAddress:ZAC Clichy-Batignolles, Paris (17th Precinct), FranceLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyMixed Use Architecture, Housing, Kindergarten•Paris, France Karawitz Photographs:  Schnepp Renou Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Querkraft, SAM architecture Area Area of this architecture project Atelier Roberta O6A LOT Housing / SAM architecture + QuerkraftSave this projectSaveO6A LOT Housing / SAM architecture + Querkraft ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932744/o6a-lot-housing-sam-architecture-plus-querkraft Clipboard Mixed Use Architecture Photographs Projects O6A LOT Housing / SAM architecture + Querkraft Year:  Querkraft Save this picture!© Schnepp Renou+ 48Curated by Paula Pintos Share Landscape: Manufacturers: Jakob, Forbo Flooring Systems, Nora, CBS-CBT, Digitex, Lifteam France CopyAbout this officeQuerkraftOfficeFollowSAM architectureOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsMixed Use ArchitectureResidential ArchitectureHousingEducational ArchitectureKindergartenParisOn FacebookFrancePublished on January 30, 2020Cite: “O6A LOT Housing / SAM architecture + Querkraft” 30 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?O6A LOT 巴黎住宅项目 / SAM architecture + Querkraft是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932744/o6a-lot-housing-sam-architecture-plus-querkraft Clipboard “COPY” Lead Architects: last_img read more